Wortelsoep
Ideaal als lunch met een kleine salade of als vieruurtje
Voorbereiden 15 minuten, totale tijd 90 minuten
excl. garnering: Kcal 78, koolhydraten 12, vet 2, eiwit 12, vezels 6
Wat heb je nodig
soeppan
staafmixer
knoflookpers
Ingrediƫnten
1 ui
1 kilo wortel
2 laurierblaadjes
1 tn knoflook
2 bouillonblokjes
1 ltr gekookte water
5 ml olijfolie
verse koriander
zout & peper
Bereiden
1 Snipper de ui en pers de knoflook.
2 Doe de olie in de pan en fruit de ui & knoflook aan.
3 Schil de wortels en snij ze in blokjes van 1 -2 cm.
4 Voeg de laurierblaadjes, bouillonblokjes, water, wortels, zout & peper toe.
5 Laat zachtjes koken tot de wortels gaar zijn.
6 Verwijder de laurierblaadjes.
7 Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
8 Voeg de verse koriander, zout & peper naar smaak toe.