Wortelsoep

Ideaal als lunch met een kleine salade of als vieruurtje

Voorbereiden 15 minuten, totale tijd 90 minuten
excl. garnering: Kcal 78, koolhydraten 12, vet 2, eiwit 12, vezels 6

Wat heb je nodig
soeppan

staafmixer

knoflookpers


Ingrediƫnten
1 ui

1 kilo wortel

2 laurierblaadjes

1 tn knoflook

2 bouillonblokjes

1 ltr gekookte water

5 ml olijfolie

verse koriander

zout & peper


Bereiden
1 Snipper de ui en pers de knoflook. 

2 Doe de olie in de pan en fruit de ui & knoflook aan. 

3 Schil de wortels en snij ze in blokjes van 1 -2 cm. 

4 Voeg de laurierblaadjes, bouillonblokjes, water, wortels, zout & peper toe. 

5 Laat zachtjes koken tot de wortels gaar zijn. 

6 Verwijder de laurierblaadjes. 

7 Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. 

8 Voeg de verse koriander, zout & peper naar smaak toe.