Supplementen van Virtuoos

Hier vertellen wij alles over onze supplementen van Virtuoos

 

Deze supplementen adviseren wij

Vitamines en mineralen zijn essentieel voor ons lichaam. Ze spelen een belangrijke rol als het gaat om energiemetabolisme, groei en herstel van het lichaam. Het lichaam van mensen die regelmatig sporten hebben een grotere behoefte aan verschillende mineralen en vitamines. 


Het verschil tussen vitamine en mineralen is dat vitamine uit de levende natuur worden gehaald en mineralen uit de zo gehete dode natuur. Vitamines zijn vooral te vinden in dierlijke producten en plantaardige producten. Terwijl mineralen in de grond zitten en onderdeel zijn van de aarde. Denk hierbij aan de aardkorst, de zee en lucht. Het lichaam maakt niet of nauwelijks zelf vitamine aan. Vandaar dat ze bekend staan als essentiële voedingsstoffen. 

Wij adviseren altijd om vitamines en mineralen zoveel mogelijk uit voeding te halen. Maar vaak is het moeilijk om de hoeveelheid vitamine en mineralen die er nodig zijn voor het goed functioneren van het lichaam uit alleen voeding te halen. Dit is de reden dat wij een groot deel van onze cliënten adviseren de onderstaande producten van virtuoos te gebruiken. Hierbij is het goed te benoemen dat hun expertise ligt in het ontwikkelen van supplementen voor sporters. 

Waarom virtuoos?

Virtuoos staat voor kwaliteit. Bij de keuze van grondstoffen maakt Virtuoos gebruik van een wereldwijd netwerk van grondstof leveranciers. Volgens Virtuoos is het bestaansrecht van een voedingssupplement direct gerelateerd aan de werkzaamheid ervan. Vanwege nauwe relaties met telers en grondstof producenten blijft hun innovatieteam permanent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ingrediënten. Het innovatieteam waarborgt de kwaliteit en de traceerbaarheid van de grondstoffen door zoveel mogelijk in te kopen bij de bron. Virtuoos ontwikkelt producten met een focus op: sport, gezondheid, gewichtsbeheersing, herstel en prestatieverbetering. De high-end supplementen bieden ondersteuning aan een gezonde – en actieve levensstijl. 

_____________________________________________________________________________________________

Onze top 8 supplementen:

Multi Oxidant Control (zonder B6) 

Multi Oxidant Control Gold (zonder B6) is een zorgvuldig samengestelde multivitamine bedoeld voor mensen die regelmatig trainen en daarbij extra energie kunnen gebruiken.

Dit product kan worden ingezet bij:
- Vegetarische/ veganistische voeding 

- Verblijf in het buitenland/ veel reizen 
- Periodes van energiebeperking/ gewichtsafname 
- Voedsel intoleranties waarbij specifieke productgroepen worden gemeden 

Magnesium 

Magnesium is een essentieel mineraal dat in bijna alle lichaamscellen voorkomt. Het speelt een sleutelrol bij veel verschillende stofwisselingsreacties in ons lichaam. Magnesiumsuppletie is populair onder sporters, aangezien magnesium bijdraagt aan de fitheid en goed is voor de spie-ren. Bovendien is magnesium goed bij vermoeidheid en moeheid. Intensieve sportbeoefening leidt tot een hogere behoefte aan magnesium. Tegelijk verlies je tijdens het sporten extra magnesium via zweet.

 Dit product kan worden ingezet bij: 
- Ondersteuning van normale spierfunctie (bij stijve en stramme spieren) 
- Verminderde neuromusculaire functie (o.a. spierzwakte) 
- Verbeteren van slaapkwaliteit - Maagdarm klachten (overgeven/ diarree) 

Krill-Omega 3 

Omega 3 vetzuren (EPA en DHA) spelen een belangrijke rol bij de algehele gezondheid van een sporter. In relatie met sport heeft het een positief effect op het herstelvermogen (verminderen ontstekingsreactie), immuunsysteem en adaptatie vermogen aan trainingen. De voeding van de gemiddelde Nederlander bevat te weinig omega 3 vetzuren. Dit supplementen is licht verteerbaar en bevat een vissmaak. 

Kan worden ingezet bij: 
- Sporters als basissuppletie 
- Een vegetarisch/ veganistisch voedingspatroon 
- Blessure (helpt mogelijk om spierverlies tegen te gaan) 
- Duursporters ter vergroting van trainingseffect

Creatine 

Creatine Gold van Virtuoos is een hoogwaardig supplement dat speciaal is ontwikkeld om (top)sportprestaties te verbeteren. Creatine is één van de meest onderzochte voedingssupplementen in de sport. Het is een lichaamseigen stof die je via het eten van vlees en vis binnenkrijgt. Creatine verhoogt de fysieke prestaties in opeenvolgende reeksen korte, hoog intensieve oefeningen. Tevens stimuleert creatine de spiergroei en ondersteunt het de spierkracht bij explosieve krachtsinspanningen. Creatine, speciaal uitgebalanceerd voor sporters. 

Kan worden ingezet bij: 
- Explosieve krachtinspanning 
- Spieropbouw bij explosieve krachtinspanning 
- Ondersteuning spierkracht bij explosieve krachtinspanning 

Vitamine C1000 

Vitamine C is veruit de meest bekende vitamine. Wie vitamine C zegt, denkt direct aan het op peil houden van de weerstand. Vitamine C heeft echter nog tal van minder bekende functies. Zo is vitamine C betrokken bij de vorming van collageen, wat van belang is voor de botten. Ook is vitamine C belangrijk voor het zenuwstelsel en het energiemetabolisme. Als antioxidant lever vitamine C een bijdrage aan de bescherming van gezonde lichaamscellen. Groenten en fruit zijn goede bronnen van vitamine C. 

Kan worden ingezet bij: 
- Bij een te laag en onregelmatig vitamine C-inname. Bijvoorbeeld als gevolg van een streng dieet. 
- Bij situaties waarbij lichaam met extra stress te maken krijgt 
- Bij blootstelling aan schadelijke stoffen zoals smog, rook en UV-straling
- Bij verlaagde ijzerwaarden. Vitamine C zorgt ervoor dat ijzer beter opgenomen wordt 
- Bij wondgenezing en blessures kan aanvullende vitamine C worden genomen voor de vorming van collageen 

Zink 

Zink helpt bij het opbouwen van lichaamseiwit en draagt bij tot de instandhouding van een normaal testosterongehalte in het bloed. Daarnaast speelt Zink een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten, vetten, eiwitten en nucleïnezuren. Het draagt bij aan het proces van celvernieuwing en is tevens een antioxidant. 

B12 

Ongeacht of je aan duursport, teamsport of een explosieve krachtsport doet, is het als sporter erg belangrijk om er op te letten dat je voldoende vitamine B12 binnenkrijgt. Vitamine B12 heeft tal van eigenschappen waar iedere ambitieuze sporter van profiteert. Zo ondersteunt vitamine B12 de aanmaak van rode bloedcellen en draagt het bij aan de aanmaak van cellen en weefsels. Vitamine B12 levert ook een bijdrage aan stofwisselingsprocessen om voeding om te zetten in de energie. Die energie is nodig voor alle lichaamsfuncties én om goede prestaties te kunnen leveren. Verder helpt vitamine B12 om vermoeidheid en moeheid te verminderen en is het goed voor het concentratievermogen. Bovendien ondersteunt B12 de afweer van het lichaam. 

Kan worden ingezet bij: 
- Een te kort aan vitamine B12 
- Vegetarisch voedingspatroon 
- Vermoeidheid en moeheid 

D3000-IU 

Vitamine D staat de laatste jaren volop in de belangstelling. Vitamine D heeft veel verschillende functies en is daardoor belangrijk voor de algehele gezondheid. Zo zorgt vitamine D mede voor een goede weerstand en draagt het bij aan het behoud van sterke botten. Vrij recent is ontdekt dat vitamine D belangrijk is voor een normale spierfunctie en dus mogelijk van invloed kan zijn op sportprestaties. 

Kan worden ingezet bij: 
- Onvoldoende blootstelling aan zonlicht 
- Donkere huidskleur