Shakshuka

TIP: 

"Zijn er groenten in de koelkast die maar blijven liggen?
Varieer met dit gerecht en voeg ze lekker toe.
Eet smakelijk!"

Voorbereiden 10 minuten, totale tijd 20 minuten
Kcal 446, koolhydraten 60, vet 12, eiwit 17, vezels 13

Wat heb je nodig
Steelpan

Koekenpan


Ingrediƫnten
400 gr tomatenpulp (1 blik) 

2 eieren 

150 gr zoete aardappel 

100 gr courgette 

60 gr paprika 

35 gr feta 

1 sjalot 

5 ml olijfolie 

handje kruiden, zout & peper


Bereiden
1 Snijd de zoete aardappel en courgette in kleine blokjes.

2 Snijd de paprika & sjalot in stukjes.

3 Kook de zoete aardappel kort in ruim water.

4 Fruit het sjalot in een koekenpan waar alle ingrediƫnten in passen.

5 Bak aan het einde even kort de paprika en courgette mee.

6 Giet de zoete aardappel af en voeg samen met de tomatenpulp toe.

7 Meng alles goed met elkaar en maak 2 kuiltjes voor de eieren.

8 Verkruimel als laatste de feta over het gerecht en laat met een deksel op de pan zachtjes pruttelen tot de gewenste gaartijd van de eieren.

9 Voeg zout & peper naar smaak toe.