Shakshuka
TIP:
"Zijn er groenten in de koelkast die maar blijven liggen?
Varieer met dit gerecht en voeg ze lekker toe.
Eet smakelijk!"
Voorbereiden 10 minuten, totale tijd 20 minuten
Kcal 446, koolhydraten 60, vet 12, eiwit 17, vezels 13
Wat heb je nodig
Steelpan
Koekenpan
Ingrediƫnten
400 gr tomatenpulp (1 blik)
2 eieren
150 gr zoete aardappel
100 gr courgette
60 gr paprika
35 gr feta
1 sjalot
5 ml olijfolie
handje kruiden, zout & peper
Bereiden
1 Snijd de zoete aardappel en courgette in kleine blokjes.
2 Snijd de paprika & sjalot in stukjes.
3 Kook de zoete aardappel kort in ruim water.
4 Fruit het sjalot in een koekenpan waar alle ingrediƫnten in passen.
5 Bak aan het einde even kort de paprika en courgette mee.
6 Giet de zoete aardappel af en voeg samen met de tomatenpulp toe.
7 Meng alles goed met elkaar en maak 2 kuiltjes voor de eieren.
8 Verkruimel als laatste de feta over het gerecht en laat met een deksel op de pan zachtjes pruttelen tot de gewenste gaartijd van de eieren.
9 Voeg zout & peper naar smaak toe.