MIND Pompoensoep

Kom aan je dagelijkse portie groenten, neem hem als lunch of als 4 uurtje. Onze overheerlijk Pompoensoep.

Voor 1 persoon, totale tijd 40 minuten
Kcal 75, Koolhydraten 11 g, Eiwit 2 g, Vetten 2 g


Wat heb je nodig
soeppan
knoflookpers
staafmixer


Ingrediënten

1 flespompoen, schil en zaadlijsten verwijderd in grove stukken

400 ml kokosmelk

600 ml water

2 witte uien, fijngesneden

2 teentjes knoflook, geperst

8 citroenblad blaadjes

2 cm verse gember, in plakjes

1 groenten bouillonblok

Tafelgoud


Garneren met:

Taugé

Koriander


Bereiden

  1. Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak de ui glazig.
  2. Voeg de knoflook toe en bak kort totdat het aroma vrijkomt.
  3. Voeg de pompoenstukken, citroenbladeren en verse gember toe aan de pan. Roer goed om de smaken te mengen.
  4. Giet de kokosmelk en het water in de pan. Voeg het groentebouillonblok toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Laat de soep sudderen totdat de pompoen zacht is, meestal 20-25 minuten.
  6. Verwijder de citroenbladeren en verse gember uit de soep.
  7. Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg indien nodig meer water toe voor de gewenste consistentie.
  8. Proef en voeg extra Tafelgoud toe naar smaak.
  9. Serveer de pompoensoep in kommen en garneer met de taugé en verse koriander.


Tip:

Geen fan van koriander? Gebruik dan witte en zwarte sesamzaadjes om te garneren.