MIND Pompoensoep
Kom aan je dagelijkse portie groenten, neem hem als lunch of als 4 uurtje. Onze overheerlijk Pompoensoep.
Voor 1 persoon, totale tijd 40 minuten
Kcal 75, Koolhydraten 11 g, Eiwit 2 g, Vetten 2 g
Wat heb je nodig
soeppan
knoflookpers
staafmixer
Ingrediënten
1 flespompoen, schil en zaadlijsten verwijderd in grove stukken
400 ml kokosmelk
600 ml water
2 witte uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
8 citroenblad blaadjes
2 cm verse gember, in plakjes
1 groenten bouillonblok
Tafelgoud
Garneren met:
Taugé
Koriander
Bereiden
- Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak de ui glazig.
- Voeg de knoflook toe en bak kort totdat het aroma vrijkomt.
- Voeg de pompoenstukken, citroenbladeren en verse gember toe aan de pan. Roer goed om de smaken te mengen.
- Giet de kokosmelk en het water in de pan. Voeg het groentebouillonblok toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep sudderen totdat de pompoen zacht is, meestal 20-25 minuten.
- Verwijder de citroenbladeren en verse gember uit de soep.
- Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg indien nodig meer water toe voor de gewenste consistentie.
- Proef en voeg extra Tafelgoud toe naar smaak.
- Serveer de pompoensoep in kommen en garneer met de taugé en verse koriander.
Tip:
Geen fan van koriander? Gebruik dan witte en zwarte sesamzaadjes om te garneren.