Hertenbiefstuk, Brusselse spuitjes & Roodlof salade
Shared dining. Maak wat leuke kleine gerechten, passend bij een mooi stuk vlees of vis. Kies voor vers, kleur en veel groenten. Maak de spruitjes ook eens als snack.
Voorbereiden 20 minuten, totale tijd 45 minuten
Wat heb je nodig
3 koekenpannen
aluminiumfolie
ovenschaal
Ingrediƫnten
2 hertenbiefstukken
100 gr shiitake
50 gr roomboter
1,5 dl rode wijn
zout & peper
350 gr spruitjes
1 el olie
2 el aioli
1 el dijon mosterd
1 stronk roodlof
50 gr rucola slamelange 1 handje pecannoten
1 handje granaatappel
1 el olijfolie
peper & zout naar smaak
200 gr krieltjes in de schil rozemarijn
1 el olie
zout & peper
Bereiden
1.Laat de biefstuk 1 uur van te voren op kamertemperatuur komen.
2. Bak de biefstuk aan beide kanten 3 min. Wikkel ze vervolgens in aluminiumfolie en laat ze rusten.
3.Blus het braadvocht af met de rode wijn en kook deze in. Breng op smaak met zout & peper.
4.Bak de shiitaki op hoog vuur goudbruin.
1.Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
2.Rooster de spuitjes in de olie goudbruin.
3.Mix de aioli met de dijon mosterd
1.Snij het kontje van de roodlof af en haal de blaadjes los. Meng deze met de sla.
2.Leg de sla & roodlof in een mooie kom en voeg de overige ingrediƫnten toe.
1.Halveer de krieltjes en doe deze in de ovenschaal. 2.Mengze met de olie, zout & peper.
3.Rooster ze voor 30 min op 200 graden.
4.Schud ze halverwege om en voeg 2 takjes gesnipperde rozemarijn toe.