Falafel Salade
Een voorraad maaltijden in de vriezer is één van die tips die je helpen je doelen te halen. Bij tijdgebrek kiezen we anders al snel voor gemak.
Totale tijd 40 minuten
Kcal 502, Koolhydraten 44 g, Eiwit 20 g, Vetten 24 g
Wat heb je nodig
keukenmachine
steelpan
mandoline
Ingrediënten
2 - 3 porties falafel
400 gr kikkererwten
50 gr kikkererwten meel
1/3 bos koriander
1/3 bos peterselie
1 sjalot, schoongemaakt
20 gr tahini
1 tl curcuma
1 tl gemalen komijn
1 tl bakpoeder
50 ml olijfolie
1 ei
chilivlokken, zout & peper
Salade per persoon
1/2 krop sla romaine
3 stuks radijs
50 gr rode kool
3 stuks bospeen
1/4 komkommer
De dip
25 gr kwark
chilivlokken
Bereiden
1.Meng voor de falafel alle ingrediënten in de keukenmachine tot een glad beslag. Laat dit een uurtje rusten.
2.Schep nu met een lepel gelijke porties en vorm met je handen een soort platte hamburger.
3.Bak de falafel in de pan met 10 ml olijfolie om en om totdat ze bruin zijn.
4.Maak van de kwark en de chili flakes een dip om bij je salade te eten.
5.Rasp alle rauwkost; radijs, rode kool, bospeen & komkommer op een rasp.
6.Maak een salade in een bord en leg daar de falafels op.
7.Serveer met de chili dip.