Falafel Salade

Een voorraad maaltijden in de vriezer is één van die tips die je helpen je doelen te halen. Bij tijdgebrek kiezen we anders al snel voor gemak.

Totale tijd 40 minuten
Kcal 502, Koolhydraten 44 g, Eiwit 20 g, Vetten 24 g


Wat heb je nodig
keukenmachine 
steelpan 
mandoline


Ingrediënten
2 - 3 porties falafel

400 gr kikkererwten
50 gr kikkererwten meel
1/3 bos koriander
1/3 bos peterselie
1 sjalot, schoongemaakt
20 gr tahini
1 tl curcuma
1 tl gemalen komijn
1 tl bakpoeder
50 ml olijfolie
1 ei
chilivlokken, zout & peper

Salade per persoon

1/2 krop sla romaine 
3 stuks radijs
50 gr rode kool
3 stuks bospeen

1/4 komkommer

De dip

25 gr kwark 
chilivlokken


Bereiden

1.Meng voor de falafel alle ingrediënten in de keukenmachine tot een glad beslag. Laat dit een uurtje rusten.

2.Schep nu met een lepel gelijke porties en vorm met je handen een soort platte hamburger.

3.Bak de falafel in de pan met 10 ml olijfolie om en om totdat ze bruin zijn.

4.Maak van de kwark en de chili flakes een dip om bij je salade te eten.

5.Rasp alle rauwkost; radijs, rode kool, bospeen & komkommer op een rasp.

6.Maak een salade in een bord en leg daar de falafels op.

7.Serveer met de chili dip.